etusivu uutiset artikkelit tapahtumat palvelut arkisto videot videot puutarhasanomat

Etusivu > Uutiset > Farmari-näyttely kerää myös puutarhayritykset
28.5.2002 15:55 Kuvatekstit saat näkyviin viemällä
hiiren osoittimen kuvan päälle.

Farmari-näyttely kerää myös puutarhayritykset

Myös puutarhayritykset tulevat Farmariin Elokuun 1.-4. päivinä Hämeenlinnassa järjestettävä Farmari-näyttely kerää 100.000 kävijää. Puutarhaosastolla on teemana maatilan luonnon hoito. Kuluva vuosi on ruusun vuosi. Ruususeura esittelee perinteisiä ruusulajejamme ja asiantuntijat vastaavat kysymyksiin ruusuista ja ruusujen kasvatuksesta. Puutarhaosastolta voi ostaa perinneperennojen taimia.

Farmari Suomen Maatalousnäyttely on maatalouden ja maaseudun ammattilaisten näyttely. -Ammattitapahtuma kiinnostaa myös kuluttajia, joita maatalousnäyttelyn kävijöistä on noin puolet, sanoo näyttelyn johtaja JAAKKO KIVINEN.

Näyttelyn päiväjuhlien juhlapuheen pitäjät ovat maatalouden eri tahojen vaikuttajia. Avajaispäivänä puheen pitää maa- ja metsätalousministeri RAIMO TAMMILEHTO, perjantaina MTK:n puheenjohtaja ESA HÄRMÄLÄ ja lauantaina eduskunnan varapuhemies SIRKKA-LIISA ANTTILA. Sunnuntaina puhujana on maa- ja metsätalousministeriön kansainvälisten asiain ylijohtaja VELI-PEKKA TALVELA, joka huhtikuussa valittiin OECD:n maatalouskomitean puheenjohtajaksi.

Näyttelyyn on tulossa yli 500 näytteilleasettajaa. Mielenkiintoinen uusi osallistuja on Euroopan komission maatalouden pääosasto, joka on varannut Farmarista näytteilleasettajatilaa ensimmäistä kertaa pohjoismaisessa maatalousnäyttelyssä. 1.-4. elokuuta 2002 järjestettävän valtakunnallisen maatalousnäyttelyn tapahtumapaikkana on Poltinahon kasarmialue Hämeenlinnassa.

Koneita ja eläimiä

Konekenttä esittäytyy jälleen vahvana. Näyttelykentällä on kahdeksan traktorimerkkiä. Suurimmat näyttelyosastot ovat Valtralla, K-Maataloudella, Yrittäjien Maataloudella, Agritekillä, NHK-Keskuksella ja Valiolla. Lypsyrobotteja esittelevät DeLaval ja NHK-Lely. Puolustusvoimat esittelee perinteisesti omaa kalustoaan.

Kotieläimet ovat kiinnostuneita näyttelyvieraista ja päinvastoinEläimille on varattu näyttelykentälle runsaasti tilaa. Suurin osa eläimistä tulee näyttelyyn vain päiväksi arvostelua varten. Esillä on nautoja, lampaita, sikoja ja hevosia.

Luomu teemana

Alan ammattilaisille, kotipuutarhureille ja kuluttajille suunnattu luomuteemaosasto koostuu sisä- ja ulko-osastoista. Ulko-osastolla voi tutustua erilaisiin viherlannoituskasvustoihin, luomutuotannon koneisiin jne. Lisäksi siellä on luomulähiruokatori, missä voi käydä ostamassa uuden sadon tuotteita suoraan viljelijältä.

Sisäosastolla esittäytyvät neuvonnan lisäksi luomun parissa toimivat sidosryhmät. Osaston pääteemana onkin: Luomu on ammattilaisen ja osaavan valinta, varteenotettava vaihtoehto.

Puutarhaosastolla luonnonhoitoa

Maatilan luonnon hoito on teemana Puutarhaosastolla. Peltoalueidenmaisemakasveiksi soveltuvia kasvilajitelmia kasvaa näyttöruuduilla. Kuluva vuosi on ruusun vuosi. Ruususeura esittelee perinteisiä ruusulajejamme ja asiantuntijat vastaavat kysymyksiin ruusuista ja ruusujen kasvatuksesta. Puutarhaosastolta voi ostaa perinneperennojen taimia.

Työnäytöksinä vuorottelevat pihan kivirakentaminen ja pajun punonta. Päijänne-Instituutin kivirakentamisen opiskelijat näyttävät, miten kivestä saadaan erimuotoisia elementtejä ja miten niillä luodaan käytäviä ja patioita. Pajupunonnan opettaja KAIJA KÄPPI opastaa pajukäsitöihin.

Eräosastolla rapuja

Kala- ja eräosastolla esitellään rapuelinkeinon elvytyshanketta. Rapu kumppaneineen uiskentelee altaassa ja saattaa käydä jonkun onnekkaan lapsen onkeen kiinni.

Ammattikalastajat valmistavat järvikalasta ruoka-annoksia ja kertovat kalastusammatistaan. Loimulohtakin saattaa saada suupalakseen. Kalatalouden Keskusliitto opastaa perhon heitossa. Yrittäjä ASMO PALONIITTY esittelee järvien kunnostukseen käytettävää kaislaniittokonettaan lauantaina ja sunnuntaina.

Metsäosaston meininkiä

Metsäosaston toimintalavalla tarjotaan metsäasiaa räväkästi. Metsänhoidon tietoiskujen lisäksi lavalla kisaillaan justeerisahauksessa sekä nähdään lauantaina metsänaisten muotishow ja sunnuntaina sporttinen moottorisahashow.

Päivittäin metsäosastolla pilkotaan ja pinotaan polttopuita puoli tuntia. Kirveenvarressa heiluvat vuoroin etämetsänomistaja, ammattilainen, nainen ja harrastaja. Yleisö saa arvata, kuinka paljon energiaa tässä kuntoilulajissa kuluu osanottajilta. Voittaja saa pilkotut puut käyttöönsä.

Kievareissa lähiruokaa

Farmarin ravintolat saavat toimivat Hyvää Suomesta -ravintolatunnuksen, joten aterioissa käytetään suomalaista lihaa, maitoa ja munia sekä niistä valmistettuja raaka-aineita. Farmarissa on valittavana useita ruokapisteitä.

Härkätien torin ruoka- ja juomakievarit tuovat vaihtoehtoja perinteiseen näyttelyruokaan. Suussa Sulavaa Hämeestä -lähiruokaravintolan sekä kievareiden ruoat ja juomat mm. viinit ovat lähialueella tuotettuja ja raaka-aineet valittu sesongin mukaan. Luomuravinnosta kiinnostuneet voivat nautiskella luomuravintolassa. Pikkunälkää torjuvat grillit ja kahviot.Farmari järjestetään kerran kesässä.

Teksti: Finfood


Kuvatekstit saat näkyviin viemällä hiiren osoittimen kuvan päälle.


Lähetä tämä uutinen ystävällesi!  
Tulostettava versio 

Kommentoitavaa? Anna palautetta.
Etusivu > Uutiset > Farmari-näyttely kerää myös puutarhayritykset

Palvelukortti


Tilaa Puutarha-Sanomat


Tilaa Puutarhakalenteri


Tilaa Oman pihan
terveydeksi -kirja

Anna hakusana:

 
8.3.
Elintarvikevalvonta tuli maatiloille ja puutarhaan
26.4.
Sienijuurisiirrosteella lisäkasvua taimille
16.3.
Työnteko-oikeus ilman työlupaa laajeni
8.3.
Vihannesmaiden kastelu
14.2.
Agrobiotekniikkaa siemenperuna- tuotannossa
 
 
Maataloustilastot
Kasper
Evira
Sadetutka/Ilmatieteen laitos
Sadetutka/Foreca
 
 

AAA-luottoluokitus
 
Etusivu | Uutiset | Artikkelit | Tapahtumat | Palvelut | PUUTARHA-Sanomat

© 2014 PUUTARHA-Sanomat